Spring naar content

Winstgroei noodzakelijk om verdere afslanking te voorkomen

Leiderschap, transitie, business development

De opdracht

De organisatie, actief binnen retail, moet sterk afslanken en neemt afscheid van een groot aantal collega’s die lang aan het bedrijf verbonden zijn. Noodzakelijk is om zo snel mogelijk een groei in omzet en marge te realiseren door actieve marktbenadering en verandering in verkoopstrategie. Cross selling van de productcategorieën is hierbij een belangrijke doelstelling. Afspraken met klanten waren te vrijblijvend, de continuïteit moest worden gewaarborgd.

Sector/Markt
B2B

Organisatietype
Internationaal, beursgenoteerd

Expertise
leiderschap, transitie, business development

Functie
commercieel eindverantwoordelijk large accounts

Doorlooptijd
> 12 maanden

Mijn aanpak

De verkoopstrategie moet worden aangepast, gericht op het verkopen van het totaalconcept met synergie voor de klant en de eigen organisatie. Het verkoopteam krijgt een uitgebreide verkooptraining, waarbij de transformatie van het verkopen van een product naar het verkopen van een concept centraal staat. Het hele verkoopproces komt hierbij aan bod; van voorbereiding van de sales pitch, cold calling tot het afsluiten van een langdurig contract. De product leaders organiseren op hun beurt producttrainingen over de verschillende productgroepen. De bonusstructuur wordt verscherpt gericht op de strategische doelen.
Langlopende issues met klanten worden opgelost en de contactfrequentie sterk geïntensiveerd.

Het resultaat

De nieuwe wijze van verkoop, gebaseerd op het totaalconcept, resulteert in afzet van meerdere productcategorieën, meer omzet en betere marges. Deze strategie brengt veel toegevoegde waarde voor klanten, financieel en operationeel, en resulteert in lange termijn contracten.
Er wordt meer informatie uit de markt gehaald en nieuwe klanten geworven, inclusief cross border organisaties. Het eindresultaat is dat er een goede basis is gelegd voor verdere continuïteit.

Weten wat mijn bijdrage voor jouw organisatie kan zijn?

Jouw uitdaging(-en) en de mogelijkheden bespreek ik graag met jou.

Kennismaken?

Resultaat bij een kop koffie

Jouw uitdaging(-en) en de mogelijkheden bespreek ik graag met jou.

Als je jouw gegevens invult, dan neem ik binnen 24 uur contact met jou op.

Liever direct contact?

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan