Spring naar content

Realiseer een rendabele organisatie. Het alternatief is sluiting.

Turnaround, herstructureren, leiderschap, business development

De opdracht

De organisatie staat aan de vooravond van een transitie van familiebedrijf naar een onderdeel van een investeringsmaatschappij. De organisatie bestaat uit twee business units. De een enigszins winstgevend, de ander langere tijd verlieslatend. De organisatie werkt autonoom, inefficiënt en heeft een slechte naam in de markt.
Verbeter de winst sterk en zorg voor een efficiënte en effectieve organisatie. Bouw een sterke naam in de markt en bewerkstellig een succesvolle internationale samenwerking. Is dit niet haalbaar, sluit dan de Benelux-organisatie.

Sector/Markt
B2B

Organisatietype
Private equity, beursgenoteerd, internationaal

Expertise
Turnaround, herstructureren, leiderschap, business development

Functie
Managing Director

Doorlooptijd
> 12 maanden

Mijn aanpak

Op basis van een gedegen analyse blijkt dat de marges laag zijn en geen recht doen aan de toegevoegde waarde voor de klanten. De cash flow is uit balans, de marktbewerking heeft activatie nodig, innovaties worden niet gelanceerd en KPI’s ontbreken. De samenwerking met het shared service centre, de fabrieken en product managers verloopt moeizaam, er is geen focus en rollen en verantwoordelijkheden zijn onduidelijk.

Onderbouwde strategie wordt ontwikkeld met focus op klanttevredenheid en toegevoegde. Innovaties worden met een 360℃ aanpak gelanceerd, de markt actief bewerkt en klanten en prospects actief bezocht. Een doelgroep-, assortiment- en prijsstrategie wordt geïmplementeerd. Idem voor een gedegen forecasting proces. De back office ontzorgt de commerciële buitendienst en faciliteert de klanten. De hoge voorraden en overdue invoices worden nagenoeg volledig teruggebracht en lang lopende issues met klanten worden 1 voor 1 opgelost. Er volgt een herstructurering van de teams, de internationale samenwerking wordt sterk geïntensiveerd en de benodigde trainingen gefaciliteerd. Duidelijke functieomschrijvingen, een cross fucntie-bonusstructuur en KPI’s worden vastgelegd. De communicatie wordt geïntensiveerd zodat iedereen in de organisatie weet waar we staan, naar toe gaan en wat er verwacht wordt. Investeringen in benodigde middelen (IT systeem, verkooptools etc.) en resources komen tot stand.

Het resultaat

Er is een stuurbare en effectieve organisatie tot stand gekomen waarin goed wordt samenwerkt. Marge en omzet zijn boven het verwachtingsniveau gestegen, OPEX en werkkaptaal gereduceerd en onder controle. Met winstresultaat (dubbele cijfers) tot gevolg. Gedreven en gemotiveerde medewerkers realiseren een hoge klanttevredenheid. Gedegen introductie van innovaties benadrukt het internationale marktleiderschap en opent nieuwe markten. De organisatie is weer een betrouwbare en innovatieve business partner die langlopende contracten afsluit. De continuïteit in de organisatie is terug.

 

Weten wat mijn bijdrage voor jouw organisatie kan zijn?

Jouw uitdaging(-en) en de mogelijkheden bespreek ik graag met jou.

Kennismaken?

Resultaat bij een kop koffie

Jouw uitdaging(-en) en de mogelijkheden bespreek ik graag met jou.

Als je jouw gegevens invult, dan neem ik binnen 24 uur contact met jou op.

Liever direct contact?

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan