Spring naar content

In control komen, structureren en duidelijkheid noodzakelijk

Reorganisatie, change management, coaching en advies

De opdracht

Bij de opdrachtgever, een zaadveredelaar, wereldspeler met een top 5 positie vallen de resultaten al langere tijd tegen. Een sterke reorganisatie is nodig. 19% Van alle banen is hierdoor impacted. Een nieuw operating model moet worden geïmplementeerd, met de bijbehorende veranderingen in manier van werken. Een substantiële kostenreductie is noodzakelijk.
De reorganisatie is aangekondigd, de daadwerkelijke uitvoering laat op zich wachten. Er is behoefte aan advisering en ondersteuning bij de implementatie naar het Target Operating Model. Met focus op strategie en het aanbrengen van structuur om de benodigde transformatie te doen slagen.

Sector/Markt                      : BtB, voedingsmiddelen/agrarische sector
Organisatietype                  : Corporate, multinational. Van oorsprong Nederlands familiebedrijf
Expertise                              : Leiderschap, transformatie, structurering
Functie                                 : Transformation Executive met focus op strategy en tactics
Doorlooptijd                        : 4 maanden


Mijn aanpak

Na een quick scan blijkt al snel dat duidelijkheid en continue inzicht in de te realiseren doelen ontbreekt. Alsook de wijze waarop de resultaten tot stand moeten komen en de manier van het te voeren management.
Managementtools worden ontwikkelt zodat de leidende 3-eenheid (board, transformatieteam en afdelingsmanagers) continue dezelfde taal spreken, uitgaan van a Single Point Of Thruth, in control zijn en weten waar moet worden bijgestuurd. Met betrekking tot de dagelijkse uitvoering is een pragmatische structuur opgezet om de transformatie doorlopend op een uniforme wijze te kunnen managen en te beheersen. Idem v.w.b. de benodigde overleg- en afstemstructuur.  Binnen het management is een noodzakelijke wijziging doorgevoerd en waar nodig zijn functionele teams ondersteund. De interne communicatie is verder geïntensiveerd.

Omdat niet alles “in steen geschreven is”, er veel in de operatie moet worden ontwikkelt en om continue te blijven verbeteren o.b.v. optimale employee engagement, is een benodigde pragmatische structuur ontwikkelt om dit te bewerkstelligen.


Het resultaat

Er is een duidelijke transformatiestructuur aangebracht en geactiveerd. Met als gevolg rust en duidelijkheid binnen de benodigde 3-eenheid. En in control zijn m.b.t. de wereldwijde transformatie. Wat er door wie gerealiseerd moet worden en hoe dit te realiseren is voor een ieder ook helder. Door nu volledig op de uitvoering van het plan te focussen, leiderschap en teams hierbij goed te faciliteren en te acteren op basis van het principe “stick tot he plan”, wordt de benodigde reorganisatie en operating model succesvol gerealiseerd. En continuïteit en groei in omzet en marktaandeel geborgd.

 

 

Weten wat mijn bijdrage voor jouw organisatie kan zijn?

Jouw uitdaging(-en) en de mogelijkheden bespreek ik graag met jou.

Kennismaken?

Resultaat bij een kop koffie

Jouw uitdaging(-en) en de mogelijkheden bespreek ik graag met jou.

Als je jouw gegevens invult, dan neem ik binnen 24 uur contact met jou op.

Liever direct contact?

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan